Întrebări frecvente

CĂDEREA PĂRULUI

•   Revalid Regrowth Serum cu Redensyl 3% este cea mai inovatoare terapie actuală?
Da, putem spune asta. Redensyl este cel mai inovator ingredient împotriva căderii părului și cea mai bună alternativă la transplantul de păr. Este un ingredient activ patentat, bazat pe cercetare în domeniul medicinei regenerative. Redensyl acționează la nivelul celulelor stem din foliculul de păr, pentru a reactiva diviziunea lor și a stimula începerea etapei anagene (creștere).
Conține două molecule patentate de compania Induchem: DHQG și EGCG2.

•    Care sunt beneficiile Redensyl?
Cele mai multe dintre ingredientele disponibile acum pe piață, care promovează creșterea părului sunt bazate pe extracte din plante sau peptide. Redensyl însă, reprezintă o nouă generație de molecule care activează creștera părului. A fost creată prin analiza științifică a funcției celulelor stem din foliculul de păr și este rezultatul unui proces unic patentat de sinteză (un proces organic, fără solvent, enzimatic glycosylation).
Acțiunea unică generată de Redensyl (activarea celulelor stem ORSc, stimularea fibrablastului dermic, reducerea inflamației) conduce la crearea de noi fire de păr sănătoase, în cazul voluntarilor care sufereau de alopecie androgenică, în doar trei luni.

•    Cât va trebui să aștept până văd efectele utilizării Revalid Regrowth Serum cu Redensyl?
În privința densității părului vei vedea primele rezultate după trei luni. Poate însă, să dureze mai mult pentru rezultate mai solide, întrucât foliculul de păr trece printr-o stare relativ lungă de latență între ciclurile de creștere (în general aproximativ 3 luni). Redensyl generează în medie, de la 10.000 până la 28.000 de noi fire de păr după aceste trei luni.
Femeile vor vedea rezultate similare, astfel încât Redensyl este un ingredient perfect unisex.

•    Care sunt componentele Redensyl ?
Redensyl este un ingredient activ brevetat din domeniul cercetării medicale regenerative. S-a dovedit clinic că reactivează celulele din foliculii piloși responsabile de creșterea părului. Este compus din două molecule brevetate DHQG (dihidroquercetină-glucozidă) și EGCG2 (galat de epigalocatechină-glucozidă). DHQG este obținută din arborele de Zada și activează diviziunea celulelor stem ale foliculului pilos; EGCG2 se găsește în frunzele de ceai verde și reduce inflamația de la nivelul scalpului.
COMPONENTELE REDENSYL 1. Redensyl-EGCG2 - glucozidă (galat de epigalocatechină - glucozidă) Antioxidant stabilizat, foarte puternic, de origine vegetală • Reduce inflamația scalpului alopecic • Captează radicalii liberi
2.Redensyl-DHQG - glucozidă (dihidroquercetină - glucozidă) Glucozidă polifenol stabilizată, de origine vegetală Activează diviziunea celulelor tecii exterioare a radăcinii firului de păr, reducând în același timp, moartea celulară Menține proprietațile celulelor tecii exterioare a rădacinii firului de păr favorabile creșterii părului Stimulează metabolismul fibroblastului dermic
3. Redensyl-Zinc Co-factor vital pentru enzimele care încorporează cisteina în cheratină Crește rezistența firului de păr Cunoscut a fi asociat cu căderea părului în caz de deficiență 4. Redensyl-Glycină Unul dintre aminoacizii importanți din proteinele asociate keratinei Cunoscut pentru favorizarea creșterii parului

•    Care sunt beneficiile extactului de Artemisia Floare de Colț din Alpii Elvețieni ?
Artemisia este o plantă din Alpii Elvețieni, cunoscută pentru proprietățile sale antioxidante. Folosită în mod tradițional de către fermierii elvețieni drept remediu natural pentru febră, tuse și chiar pneumonie, Artemisia îndeplinește rolul de protector al pielii și de element de restabilire a echilibrului scalpului.

•    Care sunt beneficiile SaintEnergy ?
Saint Energy este un extract obținut din frunzele plantei Yerba Santa, plantă care este bine cunoscută pentru beneficiile multiple și efectul puternic antioxidant. SaintEnergy are 2 proprietăți majore: are un efect puternic antioxidant cât și un efect energizant și stimulator comparabil cu cel al cofeinei pure. Cel de-al doilea efect este protejarea în mod optim a foliculilor de păr de daunele interne & externe și întârzie îmbătrânirea lor prematură. În același timp susține creșterea părului, precum și densitatea acestuia."

•    Revalid Stimulating Shampoo, Regrowth Serum și Energizing Shampoo conțin parabeni, sulfați sau silicon ?
Nu, Revalid Stimulating Shampoo, Regrowth Serum și Energizing Shampoo pentru bărbați nu conțin parabeni, sulfați sau silicon.
Aceste ingrediente au fost înlocuite cu substanțe cu efecte benefice similare.

•    Când să încep să iau în serios căderea părului meu?
Cei mai mulți dintre noi pierdem între 70 și 100 de fire de păr în fiecare zi. Cu aprox. 100.000 de fire de păr în cap, în medie, această pierdere nu ar trebui să se traducă într-o subțiere vizibilă a părului. Pe măsură ce îmbătrânim părul nostru începe să se subțieze în mod natural, ca parte din proces.

•    Când apar, de obicei, problemele legate de căderea părului? Problemele ce țin de căderea părului apar atunci când numărul firelor de păr din faza anagenă este mai mic decât cel din etapa telogenă. 40% dintre bărbați vor observa o pierdere vizibilă a părului (alopecie) până la vârsta de 35 de ani. Până la 60 de ani acest procent crește deja la 65%. 50% până la 75% dintre femei vor observa o cădere accentuată a părului până la vârsta de 65 de ani. Indiferent de cauză, căderea părului apare atunci când începutul unei noi etape anagene (creștere) nu este activată de celulele stem."

•    Cum pot preveni bărbații căderea părului?
Căderea părului pe segmente în cazul bărbaților nu poate fi prevenită. Există, însă, anumite soluții pentru încetinirea procesului sau mascarea problemei.

•    Care este cel mai întâlnit tip de alopecie masculină?
Cea mai comună formă de alopecie în cazul bărbaților este alopecia androgenică (AGA). Clasificată pe scala Hamilton-Norwood, alopecia androgenică apare pe fondul genetic și începe, de obicei, să se manifeste la nivelul liniei frontale a părului sau a coroanei. Lăsată netratată, alopecia andreogenică masculină poate avansa rapid către pierderea parțială sau totală a părului.

•    Care este cel mai întâlnit tip de alopecie feminină?
Cel mai comun tip de alopecie la femei este alopecia androgenică. Clasificată pe scala Ludwig, alopecia androgenică feminină este o afecțiune genetică, care face ca părul să înceapă să se subțieze la nivelul coroanei scalpului. Chelirea la femei, deși este rară, lăsată netratată poate avansa până la chelire completă la nivelul coroanei.

•    Care sunt principalele tratamente ?
Nu există un remediu pentru alopecie feminină sau masculină, dar există produse cosmetice ( de exemplu, produsele din sistemul Revalid și tratamentele chirurgicale cu efect dovedit) care pot aduce o oarecare îmbunătățire.

•    Cine poate suferi de alopecie?
Oricine poate dezvolta alopecie, dat fiind faptul că există multiple cauze posibile, de la hormoni (alopecia androgenică), îmbătrânire, infecții, medicație, tratamente medicale (ex. chimioterapie) și factori ce țin de stilul de viață (stres, expunerea la chimicale sau raze UV, fumatul sau consumul de alcool). În plus, alopecia apare mai des în cazul celor cu un istoric al afecțiunii în familie sau cu afecțiuni autoimune precum diabetul, lupus sau boli tiroidiene. Cu toate acestea, acești factori pot afecta diferit persoanele în diferite moduri. Nu oricine care suferă de stres sau are un istoric familial de alopecie în cazul bărbaților, va fi afectat de aceleași simptome. Așadar, în cele mai multe cazuri, cea mai bună metodă pentru a stabili cauza căderii părului este să vizitezi un medic.

•    Poate fi tratată alopecia?
Alopecia nu poate fi eliminată. Poate fi, însă, tratată și părul poate să crească la loc. Cauzele căderii părului la bărbați variază mult, însă alopecia androgenică - sau chelirea moștenită genetic - este cea mai comună cauză.

•    Cum mă pot ajuta? Ce pot face pentru a trata problemele mele de cădere a părului?
O opțiune este să folosești în mod constant Revalid Regrowth Serum (citiți cu atenție informațiile din prospect). Anumite schimbări în modul în care îți îngrijești părul și stilul de viață pot în general să minimizeze efectele vizibile ale căderii părului.
Ai multă grijă de părul rămas. Cei mai mulți oameni se comportă prea dur cu părul lor. Spre exemplu, este recomandat să folosești un pieptene și nu o perie și să eviți pălăriile sau șepcile strânse pe cap. Părul este mult mai fragil când este ud, așa încât trebuie să ai și mai multă grijă după ce îl speli. Există șampoane și alte cosmetice pentru păr care îți pot face părul să pară mai dens.
În plus, o tunsoare scurtă minimizează contrastul dintre zonele afectate și cele încă normale. Părul lung are efectul advers și te poate îmbătrâni.
Este, de asemenea, recomandat să încluzi suficiente proteine în dieta ta, mai ales dacă ești vegan sau vegetarian (căderea părului începe uneori atunci când oamenii renunță la carne). Asigură-te că nu devii anemic, mâncând suficiente alimente bogate în fier precum ficatul, ouăle și legumele verzi.

•    Cum susține Revalid capsule creșterea părului ?
Revalid Hair Complex este un supliment alimentar care conține un complex de vitamine (B1, B5) și minerale (Zinc, Cupru), ce contribuie la menținerea sanătații părului, aminoacizi și extracte din plate cu acțiune sinergică. Formula îmbunătățită cu biotină, contribuie la menținerea sănătății părului, și vitamina D3 participă la procesul de diviziune celulară.
Sistemul elvețian Revalid pentru creșterea părului din interior către exterior, este format din produse complementare: Vitamine, minerale, aminoacizi și extracte naturale pentru a susține creșterea părului din interior, și produsele dermato-cosmetice Revalid Regrowth Serum și Revalid Stimulating Shampoo, ce conțin ingredientul activ patentat Redensyl care reactivează și stimulează creșterea părului la exterior.

•    De ce este importantă keratina?
Keratina reprezintă până la 90% din fiecare fir de păr, fiind esențială pentru formarea și creșterea părului. Această proteină fibroasă permite părului să reziste la schimbările de temperatură și îl protejează de razele soarelui. Keratina conține și un procent ridicat de aminoacizi - cisteina și metionina - esențiale pentru sănătatea părului.

•    De ce ar trebui să iau Revalid Hair Complex ?
Dacă problema căderii părului a fost confirmată de un specialist, un aport nutritiv sub formă de capsule poate sprijini procesul natural al corpului reducând efectele și susținând părul sănătos din interior spre exterior. Dezvoltat în Elveția, formula îmbunătățită Revalid Hair Complex conține un complex de vitamine (B1,B5) și minerale (Zinc, Cupru), ce contribuie la menținerea sănătății părului, aminoacizi și extracte din plante cu acțiune sinergică. De asemenea, biotina contribuie la menținerea sănătății părului, și vitamina D3 participă la procesul de diviziune celulară.

•    Revalid Hair Complex are un efect pozitiv asupra creșterii unghiilor ?
Da, Revalid Hair Complex ajută la prevenirea tulburărilor de creștere și nutriție ale unghiilor.

•    Pot utiliza Revalid Hair Complex împreună cu alte medicamente ?
Adresați-vă farmacistului sau medicului dumneavoastră dacă luați sau ați luat recent sau s-ar putea să luați orice alte medicamente.

•    Pot utiliza Revalid Hair Complex în timpul sarcinii sau alaptării ?
Până în prezent, nu au fost raportate efecte adverse asupra sănătății.
Dacă sunteți însărcinată sau alăptați, credeți că ați putea fi însărcinată sau intenționați să aveți un copil, vă recomandăm întodeauna să vă consultați medicul sau farmacistul.

•    Cât timp este necesar pentru regenerarea părului și a unghiilor ?
Părul și unghiile cresc doar aproximativ 0.5 cm pană la 1 cm pe lună. Durata regenerării celulelor pielii noastre este similară, cu alte cuvinte organismul nostru se poate regenera vizibil după o perioada mai lungă. Prin urmare este nevoie de răbdare înainte ca semnele favorabile ale utilizării Revalid Hair complex să poată fi vizibile.

•    Sunt diabetic(ă) există vreun risc ?
Dacă aveți diabet zaharat ar trebui să luați în considerare faptul că o capsulă de Revalid conține 0,033 unități de pâine (UP) (6,7 kj / 1,6 kcal).
Vă recomandăm să cereți sfatul medicului sau al farmacistului.

•    Care este beneficiul DN-AGE™ ?
Ingredientul activ anti-îmbătrânire DN-Age™ este un extract din frunzele plantei Cassia Alata. Confirmat atât in vitro, cât și in vivo, DN-Age™ reduce stresul oxidativ și inflamația de la nivelul scalpului și al celulelor foliculului pilos. Protejând scalpul împotriva deteriorării celulare, încetinește procesul de încărunțire și ajută la menținerea densității, volumului și rezistenței părului.

•    Care este beneficiul extractul din Florea de Colț din Alpii Elvețieni ?
Floarea de Colț (Leontopodium alpinum) este „steaua supraviețuirii” din Munții Alpi, căreia îi priesc altitudinile de până la 3.000 de metri. La asemenea altitudini, ea trebuie să reziste nivelurilor ridicate de radiații UV și la temperaturile extreme, ceea ce face din Floarea de Colț un expert în autoprotecție, cu puternice proprietăți antioxidante, de curățare în profunzime și de protecție a ADN-ului.

•    Prezintă DN-Age™ vreun efect secundar ?
DN-Age™ nu irită ochii sau pielea și nu au fost sesizate niciun indiciu de sensibilizare a pielii sau fototoxicitate.

•    Revalid Anti-Aging Shampoo și Revalid Anti-Aging Fluid sunt sigure pentru a fi utilizate în timpul sarcinii ?
Da, toate produsele Revalid cosmetice sunt sigure de utilizat în timpul sarcinii. În cazul Revalid Complex vă recomandăm să consultați medicul sau farmacistul.

•    Care sunt semnele părului subțiat și îmbătrânit ?
Există 3 aspecte vizibile ale îmbătrânirii părului:
1. Încărunțirea părului - absența pigmenților naturali de protecție din păr, scade protecția părului împotriva daunelor UV
2. Rărirea și căderea părului - scăderea atât a diametrului părului, cât și a densității părului accentuează percepția căderii părului
3. Pierderea calității părului - părul devine mai puțin rezistent și mai predispus la deteriorare și rupere

•    Ce factori afectează îmbătrânirea părului și a scalpului ?
Factori intrinseci ( din interior):

• Îmbătrânirea fiziologică
• Predispoziția genetică
• Stresul psiho - emoțional ( încărunțire, căderea părului)
• Factori extrinseci ( exteriori):
• Radiații ultraviolete
• Poluarea aerului
• Fumatul
• Nutriția
• Stilul de viață

•    Revalid Anti-Aging Shampoo și Anti-Aging Fluid conțin parabeni, sulfați sau silicon ?
Nu, Revalid Anti-Aging Shampoo și Revalid Anti-Aging Fluid nu conțin parabeni, sulfați sau silicon. Aceste ingrediente au fost înlocuite cu substanțe cu efecte benefice similare și care nu au efecte negative.


PRODUSELE PENTRU ÎNGRIJIREA PĂRULUI REVALID

•    Cum îmi protejează Revalid Anti-Dandruff părul și scalpul?
Revalid Anti-Dandruff Shampoo combină o serie de ingrediente active pentru a oferi un tratament anti-mătreață eficace și de lungă durată. Ingredientele active refac echilibrul natural de hidratare al părului și previne formarea de noi scuame. În același timp, extractul de urzică, pantenolul și alantoina calmează scalpul și elimină pruritul neplăcut.

•    Care sunt ingredientele active ale șamponului Revalid ?
PIROCTONE OLAMINE
Piroctone Olamine este un ingredient inovator anti-mătreață care acționează pentru a calma inflamația de la nivelul scalpului și pentru a reduce mătreața.
EXTRACTUL DE URZICĂ
Extractul de urzică este folosit frecvent în medicina tradițională și reglează producția de sebum de la nivelul scalpului.
ACIDUL UNDECICLENIC
Acidul undeciclenic are proprietăți naturale anti-fungice și încetinește producția de bacterii Malassezia, reducând pruritul și iritațiile.
PANTENOL
Pantenolul stimulează proliferarea fibroblasturilior dermice și accelerează regenerarea celulară. Acest ingredient ajută la repararea părului deteriorat și reducerea vârfurilor despicate, precum și la creșterea densității părului și rezistenței firelor de păr.
ALANTOINA
Alantoina calmează scalpul și susține formarea de celule noi, accelerând regenerarea pielii scalpului.

•    Cât de des trebuie folosit șamponul anti-mătreață ?
Șamponul Revalid Anti-Dandruff a fost extrem de bine tolerat conform unui studiu clinic. Datorită formulei sale blânde, este potrivit pentru utilizarea zilnică.

•    Cine poate fi afectat de apariția mătreții ?
Mătreața afectează aproximativ 50% din populația adultă generală din întreaga lume la un moment dat în viața lor. Deși este larg răspândită mătreața este mai frecvent întâlnită la bărbați dacât la femei.

•    Care sunt principalele cauze ale mătreții ?
Există două tipuri importante de mătreață. Mătreața uscată este, în general, precedată de o predispoziție către o piele uscată și poate fi cauzată de expunerea părului la produse agresive sau surse de căldură. Mătreața uleioasă este provocată de o producție excesivă de Malassezia, o ciupercă prezentă în mod natural pe majoritatea scalpurilor adulte. Aceasta poate genera o creștere a producției de sebum, ducând la apariția mătreții uleioase. Mătreața uleioasă poate fi recunoscută prin scuamele mai mari de piele moartă și nuanța lor gălbuie.
În plus, următoarele afecțiuni pot provoca mătreață și necesită un consult de specialitate:
- Eczema atopică (neurodermatita), o afecțiune asociată cu pielea roșie, iritată și foarte uscată. - Dermatita de contact, o reacție alergică la produsele cosmetice sau de îngrijire a părului, poate provoca, de asemenea, simptome de mătreață.
- Eczema seboreică poate conduce la mâncărimi excesive și poate afecta nu doar scalpul, ci și pielea feței.

•    Cum pot preveni apariția mătreții ?
Mătreața poate avea cauze multiple și diverse. Multe cazuri de mătreață pot fi tratate folosind produse special formulate pentru îngrijirea părului, cum ar fi șamponul anti-mătreață Revalid și preparate sau prin evitarea produselor sau obiceiurilor care irită și/sau usucă scalpul, cum ar fi:
• Spălare excesivă
• Folosind șampoane dure, deshidratante
• Tehnici agresive de styling și colorare
• Utilizarea de substanțe chimice și căldură excesivă
Există, de asemenea, o varietate de cauze externe, în special pentru scalpul uscat:
• Aerul cald și uscat tinde să streseze scalpul
• Vremea la fel de uscată și rece poate usca pielea
• Fluctuații hormonale
• Niveluri ridicate de stres
• Obiceiuri alimentare dezechilibrate
• Hidratare inadecvată
Scărpinatul scalpului tinde să agraveze iritația și poate duce la infecție. Prin urmare, oricât de dificil ar fi, este indicat să vă abțineți de la zgâriere pe cât posibil.
Dacă simptomele mătreții sunt rezultatul unei afecțiuni medicale subiacente, ar trebui să solicitați ajutor de la un specialist medical.

•    Poate mătreața să ducă la căderea părului?
Mătreața în sine nu provoacă căderea părului. Cu toate acestea, scărpinarea excesivă a scalpului, pentru calmarea senzației de mâncărime, poate slăbi rădăcina firului de păr și îl poate face să cadă. În plus, inflamația și acumularea de sebum produs pentru protejarea părului, pot bloca foliculii de păr, reducând creșterea părului și ducând la subțierea și căderea acestuia.
În plus, inflamația rezultată și acumularea de sebum produsă de păr pentru protecție ar putea bloca foliculii, inhibând creșterea părului și ducând la rărirea și căderea părului.

•    Revalid Anti-Dandruff Shampoo conține parabeni sau silicon ?
Nu, Revalid Anti-Aging Shampoo și Revalid Anti-Aging Fluid nu conțin parabeni sau silicon.
Aceste ingrediente au fost înlocuite cu substanțe cu efecte benefice similare și care nu au efecte negative.

•    Ce reprezintă sistemul holistic Revalid ?
Revalid a fost dezvoltat în 1992 în Elveția pentru a oferi îngrijire holistică și tratament pentru căderea părului. La Revalid ne propunem să creăm un efect integrat din interior spre exterior.
Lucrăm împreună cu profesioniști din domeniul sănătății, dermatologi și instituții independente pentru a dezvolta produse cu beneficii dovedite.
Înțelegem rolul pe care îl joacă aspectul nostru în imaginea noastră și încrederea în sine și muncim din greu pentru a susține acest lucru.

•    De ce Revalid ?
Ne străduim să menținem caracteristicile de fiabilitate, credibilitate, profesionalism, angajament și eficacitate. Utilizăm tehnologia de ultimă oră și cele mai recente cercetări științifice pentru a vă oferi cele mai bune produse pentru cerințele dumneavoastră de îngrijire a părului.
88% dintre consumatori consideră Revalid un brand eficient și de încredere.¹
91% dintre femei preferă produsele Revalid de îngrijire a părului în detrimentul altor produse disponibile bazându-se pe principalele valori ale gamei Revalid. ( eficacitate, încredere și seriozitate)²
¹ Pe baza unui eșantion de 757 de consumatori de sex feminin care au încercat produse de marcă Revalid
² Pe baza unui eșantion de 1007 de femei consumatori familiarizați cu produsele de îngrijire a părului Revalid.

•    Unde pot găsi produsele Revalid?
Ne dorim să găsiți produsele potrivite pentru nevoile dumneavostră specifice, iar asta necesită experință. Acesta este motivul pentru care produsele noastre sunt disponibile doar în farmacii și sunt recomandate de experți și dermatologi.

•    Testați produsele Revalid pe animale?
Nu, nu testăm niciun produs pe animale.

Produsele Revalid sunt testate dermatologic?
Da, toate produsele noastre sunt supuse unor teste dermatologice extinse, cu rezultate excelente în ceea ce privește eficacitatea și toleranța la utilizarea regulată.

•    Toate produsele din gama Revalid sunt produse în Elveția ?
Cercetarea, dezvoltarea și producția se desfășoară în Elveția. Suntem mândri de moștenirea noastră elvețiană așa cum se poate vedea și simți în produsele, serviciile, comunicațiile și acțiunile noastre.

•    Raportarea efectelor nedorite ale produselor cosmetice
Dacă vrei să raportezi un efect nedorit sau alte informații privind gama de produse cosmetice Revalid, pentru care Ewopharma este entitatea responsabilă în UE/EEA, te rugăm să ne contactezi la pharmacovigilance@remove-this.ewopharma.ro