REVISTA PRESEI

Ce este mătreața și cum o poți preveni?

Matreata pe umeri
 

Ai avut vreodată probleme cu scuamele de pe scalp care au fost poate însoțite și de un scalp uscat și/sau de mâncărime? Atunci înseamnă că te-ai confruntat cu ceea ce se numește mătreață!

Mătreața este o afecțiune comună a pielii de care suferă aproape jumătate din populația de pe glob, cel puțin o dată în viață. Nu numai că poate cauza disconfort fizic, ci poate avea și un impact negativ asupra stimei de sine. Înțelege nevoile scalpului tău și scapă de mătreață!

Există două tipuri de mătreață

Pentru a înțelege cum apare această afecțiune, în primul rând trebuie să înțelegem că există două tipuri de mătreață - mătreața uscată și mătreața grasă.

Mătreața uscată

Mătreața uscată este tipul mai comun de mătreață, caracterizat de scuame ale pielii de culoare albă sau gri. Poate apărea nu numai pe scalp și pe păr, ci și pe sprâncene sau barbă, în cazul bărbaților. Rădăcina acestei probleme este lipsa hidratării scalpului, ceea ce determină pielea să se desprindă din zonele deshidratate.

Există mai multe cauze ale scalpului uscat, cum ar fi vremea rece și uscată, alte afecțiuni ale pielii, cum ar fi psoriazisul sau eczema, dar și utilizarea unor produse de îngrijire a părului inadecvate care deshidratează părul și îi îndepărtează uleiurile naturale. Utilizarea multor produse comerciale poate duce, de asemenea, la o afecțiune cunoscută sub numele de "dermatită de contact", o reacție a pielii la o substanță iritantă din aceste produse din supermarket-uri, sub formă de erupție cutanată, adesea însoțită de mâncărime.

Mătreața grasă

Pe de altă parte, mătreața grasă (sau dermatita seboreică) este cauzată de o suprapopulare a scalpului cu ciuperca de tip Malassezia, care se găsește în mod obișnuit pe scalpul majorității adulților. Această ciupercă se hrănește cu sebum iar suprapopularea ei duce la perturbarea barierei naturale de protecție a pielii, ceea ce poate provoca iritații și mâncărime la nivelul scalpului. Pielea deteriorată este mai predispusă să se inflameze, ceea ce duce la o secreție mai mare de uleiuri de la glandele sebacee din care ciuperca Malassezia se hrănește. Diferența vizibilă față de mătreața uscată este că scuamele sunt mai mari, mai închise la culoare și mai greu de îndepărtat.

Cine este predispus să fie afectat de mătreață?

Mătreața sau seboreea poate afecta oameni de toate vârstele și sexele. Cu toate acestea, există anumiți factori de risc sau situații care te pot face mai susceptibil la mătreață, cum ar fi:

  • Dacă ești bărbat (bărbații se confruntă mai des cu mătreața decât femeile)
  • Dacă ești adult (problemele cu mătreața încep adesea la maturitate și continuă până la mijlocul vieții)
  • Stresul excesiv și/sau oboseala
  • Lipsa hidratării generale (o problemă care preocupă în special persoanele mai în vârstă)
  • Diabetul și/sau obezitatea
  • Schimbările hormonale

Luptă împotriva mătreții cu șampoanele anti-mătreață Revalid

Revalid oferă o abordare holistică pentru tratarea afecțiunilor scalpului și ale părului, inclusiv prin gama specializată de șampoane anti-mătreață, care constă în prezent din produsul Revalid Anti-Dandruff Shampoo și NOUL Revalid Triple Active Shampoo DS.

Revalid Triple Active Shampoo DS este un șampon antimătreață, testat clinic și atent conceput pentru dermatita seboreică și mătreața severă. Cum te ajută acest șampon anti-mătreață? Prin formula special concepută de trei ingrediente active importante pentru scalp:

  • Crinipan AD - Acțiune anti-mătreață puternică, eficient în special împotriva drojdiei Malassezia furfur.
  • Dandrilys - un extract din coaja de Joazeiro care reechilibrează microbiomul scalpului si are efect rapid și de lungă durată împotriva pruritului.
  • Elestab 100 HP - Efect persistent vizibil împotriva reapariției sebumului în exces și a pruritului, cu effect anti-iritant asupra scalpului.

Revalid Triple Active Shampoo DS oferă o ameliorare rapidă a mâncărimilor, împreună cu reducerea dermatitei seboreice (confirmată de 80% dintre pacienți).

Pe de altă parte, Revalid Anti-Dandruff Shampoo este un remediu eficient pentru cazurile mai ușoare de mătreață. Restabilește echilibrul natural de hidratare al scalpului și previne formarea de noi scuame, ceea ce îl face o alegere potrivită pentru menținerea stării optime a scalpului după reducerea mătreții cu Triple Active Shampoo DS.