REVISTA PRESEI

Căderea părului explicată: Care sunt cauzele și cum să o învingi?

 

Pe lângă faptul că face parte din corpul nostru, părul este și o oportunitate de a ne exprima identitatea și preferințele personale. Cu atât mai dificil este atunci să facem față subțierii părului ce poate avea un impact semnificativ asupra imaginii de sine și a încrederii în propria persoană. Te-a îngrijorat vreodată cantitatea de păr pe care o găsești după ce faci duș sau îți perii părul? Ce înseamna o cădere zilnică uzuală a părului și cum poți susține creșterea părului?

Înainte de a ajunge la posibilele cauze ale căderii părului tău, hai să explorăm viața părului în sine...

Să înțelegem ciclul de creștere a părului

Fiecare folicul de păr trece în mod independent prin trei etape principale ale ciclului de creștere a părului, contribuind la reînnoirea continuă a părului de pe scalp. Aceste etape se numesc anagenă (etapa de creștere a părului), catagenă (etapa de tranziție a părului) și telogenă (etapa finala/de repaus a părului).

Etapele-cheie ale ciclului de creștere a părului:

  • Etapa Anagenă: Creștere activă, care durează 2-6 ani, cu părul crescând aproximativ 1 cm pe lună. 85-90% din păr se află în această fază.
  • Etapa Catagenă: Perioada de tranziție, foliculul de păr se micșorează și se detașează de alimentarea cu sânge.
  • Etapa Telogenă: Stadiul final, care durează 2-4 luni, în care părul este latent și în cele din urmă se desprinde.

Care sunt cauzele diferitelor tipuri de cădere a părului?

Cantitatea tipică de păr pe care o pierde un adult într-o zi ajunge până la 100 de fire. În cazul în care numărul de fire de păr pierdute depășește acest prag, se vorbește de căderea părului sau, din punct de vedere medical, de "alopecie" - o afecțiune a părului caracterizată prin pierderea extensivă a părului, care se manifestă sub diverse forme declanșate de diferiți factori. Înțelegerea cauzelor profunde este esențială pentru adoptarea unui tratament eficient.

Modificările hormonale (inclusiv perioada postpartum), deficiențele nutriționale, stresul și anumite afecțiuni medicale pot contribui la pierderea difuză a părului, afectând părul de pe toate părțile scalpului mai degrabă decât să creeze petice distincte de chelie. Astfel de factori pot face ca un număr mare de foliculi de păr să treacă simultan în faza telogenă, ceea ce se numește "efluviu telogen" și duce la pierderea temporară a părului. În astfel de cazuri, căderea părului are loc, de obicei, la aproximativ trei luni de la eveniment.

Genetica joacă apoi un rol semnificativ atât în cazul cheliei de tip masculin, cât și al celui de tip feminin, exemplul fiind cazul alopeciei androgenetice. Aceasta este cea mai frecventă formă de alopecie, care de obicei decurge diferit la bărbați și la femei. Bărbații se vor confrunta foarte probabil cu o retragere a firului de păr și cu o subțiere la nivelul coroanei, în timp ce femeile pot trece printr-o subțiere difuză mai treptată de-a lungul coroanei.

Un alt tip de chelie, alopecia areata, este o afecțiune autoimună care determină sistemul să atace în mod eronat foliculii de păr, ceea ce duce la pierderea părului sub forma unor petice pe scalp, sprâncene, gene sau alte părți ale corpului.

Recâștigă-ți părul bogat cu Revalid!

Abordarea noastră pentru combaterea căderii părului este cuprinzătoare și țintită, înțelegând în profunzime complexitatea biologiei părului. În centrul liniei noastre pentru căderea părului se află Redensyl, un ingredient activ care se găsește în toate produsele Revalid care vizează căderea părului. Este cunoscut pentru eficiența sa în reducerea inflamației scalpului, stimularea metabolismului, întărirea firului de păr și promovarea creșterii părului.

Gama noastră include:

Șamponul stimulator Revalid

Îmbunătățește circulația sângelui și revigorează scalpul cu un amestec de vitamine și extracte de plante.

Revalid Regrowth Serum

Întărește rădăcinile părului, reduce inflamația și stimulează o nouă creștere a părului.

Revalid Hair Complex

Furnizează nutrienți esențiali din interior, susținând sănătatea generală a părului.

Această combinație asigură revitalizarea scalpului, hrănirea foliculilor și abordarea eficientă a tuturor factorilor interni care contribuie la sănătatea părului. Abordarea noastră holistică oferă o soluție cuprinzătoare pentru cei care caută un păr mai plin și mai sănătos.

Pentru bărbați, există șamponul Revalid Energizing Shampoo, special conceput pentru nevoile de îngrijire a părului masculin. Încorporând proprietățile revitalizante ale Redensyl, acest șampon oferă energie revigorantă scalpului, sporind vitalitatea și rezistența firului de păr.